Ön hogy strandol?

Kérjük segítse egy online kérdőív kitöltésével a Balatoni Limnológiai Kutatóintézet Ökofiziológiai és Környezettoxikológiai kutatócsoportjának munkáját!

Kutatásunk célja, hogy a Balatoni környezeti mintákból kimutassuk a leggyakoribb UV-szűrő vegyületeket, és megértsük ezek koncentrációjának évszakok függvényében történő változását. Emellett kíváncsiak vagyunk az UV-szűrő vegyületek reprezentatív vízi modell szervezetekre gyakorolt élettani hatásaira is.

A kutatásunk figyelmet kíván fordítani az UV-szűrő vegyületek használatának környezeti kockázataira, és lehetőséget teremt arra, hogy időben észleljük az ökológiai szempontból potenciálisan káros hatásokat. Ezáltal hozzájárulunk a Balatont érintő potenciális veszélyforrások valós és vélt környezeti hatásainak jobb megértéséhez, ami fontos információ a döntéshozók számára is.

Kérdőívünk kitöltésével Önök is hozzájárulnak ahhoz, hogy jobban megismerjük a fürdőzők strandolási szokásait, és ennek eredményeként mélyebb betekintést nyerjünk az UV-szűrő vegyületek környezetünkre gyakorolt hatásaira.

Köszönjük, hogy időt szánnak a kérdőívünk kitöltésére, és részt vesznek ebben a fontos kutatásban!

https://forms.office.com/e/8uTnapiSH3

 

ön hogy strandol plakát