Az év kutatója nálunk dolgozik

Az MTA Veszprémi Akadémiai Bizottság (VEAB) „Az év kutatója” díját vehette ma át Pirger Zsolt, kutatóintézetünk Ökofiziológiai és Környezettoxikológiai Kutatócsoportjának vezetője. A díjat a Pannon Egyetem és a VEAB Tudomány Napi ünnepségén Padisák Judit az MTA Veszprémi Akadémiai Bizottságának elnöke és Gelencsér András a Pannon Egyetem rektora adta át.

Az MTA Veszprémi Akadémiai Bizottsága által adományozott „Év Kutatója Díj” a régiónkban tudományos kutatást végző, pályájuk közepe táján járó, 45 év alatti kutatók kiváló munkáját ismeri el. Az évente legfeljebb három kutatónak adományozott díj presztízsét jelzi, hogy a korábbi díjazottak ma valamennyien szakterületük meghatározó személyiségei – van köztük több akadémikus, rektor illetve dékán, számos egyetemi tanár. Az idei három díjazott az élettudományok, társadalomtudomány, valamint a természettudomány és matematika területén végzett kimagasló kutatómunkát. A méltatásban kiemelték, hogy Zsolt rendszeresen szakmájának legrangosabb folyóirataiban publikál, az elmúlt két évben több mint 20 Q1-es vagy D1-es besorolású publikációja jelent meg. Számos jelentős pályázat nyertese, kutatásaihoz forrásteremtő képessége kiemelkedő.

„Az év kutatója díjban” Pirger Zsolt mellett Horváth Krisztián egyetemi docens, és Bartkó Róbert egyetemi docens részesült.

Gratulálunk a kitüntetéshez!