Elkezdődtek a hidrobiológus napok

Ebben az időszakban tradicionálisan intézetünk ad otthont a magyar hidrobiológus/limnológus élet egyik legrégebbi, 1957 óta létező eseményének a „Hidrobiológus Napok”-nak. Az eseményre idén is száznál többen regisztráltak.

A Magyar Hidrológiai Társaság Limnológiai Szakosztálya, az Ökológiai Kutatóközpont, a Balatoni Limnológiai Kutatóintézet és az MTA Veszprémi Területi Bizottságának (VEAB) közös rendezvényének célja az édesvizek hidrobiológiai kutatási eredményeinek bemutatása és megvitatása. A Hidrobiológus Napok összefogja a hazai limnológiával, illetve társtudományaival foglalkozó élvonalbeli kutatókat, a gyakorlati megoldások területi szakembereit, így a magyar hidrobiológia színvonalát tovább emeli, és a fiatal kutatók és gyakorlati szakemberek új generációja is komoly perspektívát láthat a szakmában.  

A három napos konferencián 57 előadást hallgathatnak meg az érdeklődők, és egy könyvbemutatón is résztvehetnek. Idén is résztvevők szavazatai döntenek a „legtartalmasabb kiselőadás”- és a „legjobb fiatal előadó” díjairól.