Terítéken az invazív fajok- A BFT ingyenes online-rendezvénysorozata folytatódik

Ahogy arról Hírbalaton beszámolt két balatoni szakember- egyikük Takács Péter, intézetünk tudományos főmunkatársa- tart online előadást az invazív fajokról 2022. január 12-én, szerdán 14.00 órától, a rendezvényhez bárki csatlakozhat.

A Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) munkaszervezete a 2020 őszén indította el szemléletformáló rendezvénysorozatát, hogy felhívja a figyelmet mindenki személyes érintettségére a klímaváltozásban, a természeti erőforrások csökkenésében és az ökoszisztémák sérülékenységében, a Balaton szemszögéből is érintve a témákat. A konferencián jelnyelvi tolmácsolást és írótolmácsolást biztosítanak. A rendezvénysorozatot online formában valósítják meg, minden hónap első szerdáján, figyelemfelkeltő, érdekes prezentációkkal, filmekkel. Minden érdeklődő, köztük az iskolai oktatás és a lakosság számára is segítséget és támogatást kíván nyújtani azokban a témákban, amelyek érdeklődésre tarthatnak számot a klímaváltozással, környezetvédelemmel és természetesen a Balatonnal kapcsolatban.

A rendezvény célja, hogy a résztvevők új ismeretekkel gazdagodjanak, tudományos értékű előadásokat és közérthető formában ismertetett jó gyakorlatokat hallgathassanak, annak érdekében, hogy a saját felelősség felismerhető legyen mindenki számára, hogy a közös hang megtalálásával a közös cselekvés eredményre vezethessen.

A konferencián való online részvétel nem igényel többet, mint egy internet eléréssel rendelkező desktop/laptop számítógépet vagy okostelefont.

Az idei első rendezvény címe: Invazív fajok, az előadók: Bíró Éva Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság és Takács Péter Balatoni Limnológiai Kutatóintézet munkatársa.

A rendezvény időpontja: 2022. január 12. szerda, 14.00 óra – 16.00 óra

Technikai információk:
Csatlakozni az alábbi linken lehet (amennyiben a Zoom-alkalmazást letöltötték):
Join Zoom Meeting: https://us02web.zoom.us/j/87431516952?pwd=UUEyakllVlIyY2VNZTQyMWtjSUMydz09
Meeting ID: 874 3151 6952 Passcode: 658511

törpeharcsák
Fotó: Takács Péter- törpeharcsák