Híreink

Balatoni látkép
2023-06-01

Hogy mit csinál nálunk egy kutató? Ezt mutatja be Németh Zoltán tik-tok videójában, melyet az ELTE Rektori Kabinet Tudománypolitikai Irodája által rendezett V. tudománykommunikációs versenyre készített.

plakát
2023-05-23

„A Balaton és más nagy tavaink éghajlatváltozás idején” címmel tudományos előadóülést tartunk az „Őszintén a Balatonról” szakmai találkozók keretében.

balatoni tájkép
2023-05-16

A Balaton parti területek beépítettsége jelentős, mégis újabb és újabb hírek jelennek meg természeti területek várható felszámolásáról (legutóbb lásd itt: Mentsük meg a Balaton élővilágát Örvényesen a pusztítástól és a beépítéstől!

Balatoni látkép
2023-05-11

„Sándor, József, Benedek, zsákban hozzák a meleget."  A Balaton lebegő algái is érzik a tavaszi felmelegedést

Kovács Attila és Somogyi Boglárka összefoglalója

makrofita kutatót keresünk plakát
2023-05-09

Növényekkel végzett munkához keresünk kollégát, aki segíti a jelenleg folyó vegetációs kutatásokat és saját ötleteivel képes azokat tovább vinni, aki érdeklődik a növények és a vízi ökoszisztéma iránt. A terepi és laboratóriumi elemzések, felmérések, az adatok elemzése és kiértékelése kulcsfontosságú eleme a munkának.

a BLKI hajója mintavétel közben
2023-05-02

A Balatonban vizsgálták a mikroműanyagok jelenlétét és ökológiai hatásait a BLKI (Tihany), a MATE (Gödöllő) és az Eurofins Analytical Services Hungary Kft (Budapest) kutatói